Utrikes

Många dödsoffer i flera Irakdåd

UTRIKES

Fallujah. Tidigare i dag har minst 43 liv krävts i en serie bilbomer i Bagdad och Basra i Irak. På eftermiddagen dödades ytterligare minst 12 personer när ännu en bilbomb detonerade i en shiastadsdel i Bagdad, rapporterar Reuters.

Dagens bombvåg började med två bilbomber i staden Basra i söder. Lite senare dödades minst 14 människor av bilbomber i huvudstaden Bagdads shiamuslimska områden, uppger bland annat poliskällor.

Ett försök att frita en gisslan och två attacker mot polisstationer resulterade i att 24 poliser miste livet i provinsen Anbar i natt, enligt polis och läkare. Tolv av de döda var poliser som kidnappats tidigare och som dog under ett fritagningsförsök, skriver AFP. Fyra poliser skadades i räden.

I dag blev även en buss med iranska shiitiska pilgrimer måltavla för en bilbomb norr om Bagdad. Bussen var på väg mot en shiitisk helgedom i Samarra, som besöks av hundratusentals troende varje år.

Ingen har tagit på sig skulden för våldsdåden, men dödligt våld mellan sunnimuslimer och shiiter har ökat i Irak den senaste tiden.

TT-AFP-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes