Fler iranska oppositionella gripna

Publicerad:
Uppdaterad:

Teheran. Den iranska oppositionen har drabbats av en ny våg av gripanden och trakasserier från myndigheterna, rapporterar nätmedier.

I tisdags greps chefredaktören för oppositionsledaren Mehdi Karroubis partis hemsida efter en polisrazzia, och en lång rad dokument, datorer och filmer beslagtogs, rapporterade halvofficiella nyhetsbyrån Ilna.

På onsdagen fortsatte uppgifter om myndighetsoffensiven att nå omvärlden när oppositionsledda webbsidor rapporterade om att två ledande rådgivare till Karroubi och den främste oppositionsföreträdaren Mir Hossein Mousavi också gripits.

Dessutom ska kontoret hos en grupp som rapporterar om fångars rättigheter har utsatts för en räd och stängts, rapporterar webbsidan Norooznews.

Enligt webbsidan mowjcamp.com greps Mousavirådgivaren Alireza Beheshti i tisdags, efter en liknande kontorsräd. Beheshti är en av dem som rapporterat om betydligt högre dödssiffror i spåren efter myndigheternas tillslag efter sommarens val än vad regimen medgivit.

Regimen har gång på gång slagit till mot oppositionen efter president Mahmoud Ahmadinejads omstridda omval 12 juni i år. Inledningsvis greps omkring 4 000 personer efter de omfattande protesterna mot valet. Många har sedan dess släppts, men omkring 140 har dömts i massrättegångar.

TT-AFP

Publicerad: