Utrikes

Rekordinsamling efter trippelmord

UTRIKES

USA. En välgörenhetsfond som startats av en av de tre muslimska studenter som sköts ihjäl i den amerikanska universitetsstaden Chapel Hill i North Carolina har blivit överöst med donationer. Den mördade Deah Shaddy Barakat, 23 år, hade hoppats kunna samla in 20 000 dollar för att kunna ordna med tandvård i ett syriskt flyktingläger i Turkiet. På bara några dagar har insamlingen överträffat Barakats ursprungliga mål med råge och fonden har hittills fått in 330 000 dollar (cirka 2,8 miljoner kronor).

USA:s president Barack Obama fördömde på fredagen de "brutala och upprörande" morden.

"I USA ska ingen någonsin behöva bli måltavla för vem de är, hur de ser ut eller vem de tillber", sade han i ett uttalande efter att ha fått kritik för att ha dröjt med att agera på dödsskjutningen.

Barakat dödades i onsdags tillsammans med sin hustru och hennes syster, båda i 20-årsåldern. En 46-årig granne är misstänkt och gripen för morden, som väckt ilska bland muslimer världen över. Polisen uppger att de tror att ett parkeringsbråk ligger bakom dödsskjutningarna, men utesluter inte att det rör sig om ett hatbrott.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes