86-årig juveltjuv har gripits igen

UTRIKES

Brott. Doris Payne har blivit något av en legendar inom internationella kriminella kretsar för sina många juvelstölder. Och inte tycks hon trappa ned trots stigande ålder. Nu har 86-åringen gripits på nytt.

Hon var bara 16 år första gången, dagen då Doris Payne omedvetet lämnade en butik i West Virginia med en klocka på armen utan att betala - och insåg hur lätt det var.

Sedan dess har den notoriska juveltjuven fortsatt att stjäla. Ingen vet hur mycket, men enligt skaparna av en dokumentärfilm om seriebrottslingen handlar det om smycken för omkring två miljoner dollar, skriver The New York Times.

Nu har Doris Payne åter skapat rubriker. I veckan greps 86-åringen i Dunwoody utanför Atlanta sedan hon försökt smussla med sig ett diamanthalsband värt nästan 2 000 dollar i sin bakficka, skriver flera amerikanska medier.

Payne har enligt egen utsago gripits över 20 gånger i flera olika länder. Och hon avtjänade nyligen ett tvåårigt fängelsestraff för att ha stulit örhängen från en exklusiv butik i Georgia, skriver NBC News.

Det råder dock delade meningar om hur pass omfattande hennes kriminella karriär har varit. Flera av historierna kommer från Payne själv och har inte gått att få bekräftade.

TT