Elliot Rodger

Skolskyttens far: Måste haft problem

UTRIKES

USA. 26-åringen som dödade nio personer på en skola i Oregon måste ha haft någon form av psykiska problem, säger hans pappa.

Tidigare har polisen uppgett att Christopher Sean Harper-Mercer sköts av polis. Enligt myndigheter tog han sitt eget liv efter en skottlossning med polisen.

I staden Roseburg frågar sig invånare och anhöriga hur detta kunde ske. Hundratals personer har intervjuats av polis men gärningsmannens motiv är fortfarande oklart.

Tjänstemän säger att 26-åringen under en tid kämpat med psykiska hälsoproblem. Att han kände sig ensam och att tyckte att världen var emot honom. Ian Mercer, skyttens pappa, säger att hans son "måste ha haft någon form av problem" i en CNN-intervju.

Enligt en tjänsteman ska 26-åringen ha gett en sorts skrift till en av de överlevande. I den identifierar han sig med tidigare massmördare, bland annat Elliot Rodger som dödade sex personer i Kalifornien förra året, enligt CNN.

Nio personer dödades på Umpqua Community College i Roseburg, förutom Harper-Mercer som själv var elev på skolan. Offren var 18-67 år, de flesta elever i hans klass, men även en lärare, enligt delstatspolisen. Sju personer skadades.

26-åringen hade minst sex skjutvapen med sig in på skolan. Samtliga hade köpts legalt, av honom själv eller av släktingar, rapporterar AP.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes

/

Elliot Rodger

ÄMNEN I ARTIKELN

Elliot Rodger

Våldsbrott

Skolskjutningar

Oregon

USA