Utrikes

Hammond: Vi är redo lämna EU

UTRIKES

London. Storbritannien är redo att lämna samtalen med EU om London inte får genomslag för sina krav på invandringsreformer. Det kan i förlängningen leda till att Storbritannien lämnar unionen, säger utrikesminister Philip Hammond.

Britterna har inte fått gehör för sina krav på begränsningar av arbetskraftsinvandringen inom EU. Tysklands förbundskansler Angela Merkel rapporterades nyligen ha satt press på den brittiske premiärministern David Cameron att acceptera den fria rörligheten. "Annars finns ingen återvändo", ska Merkel ha sagt enligt Der Spiegel.

Hammond säger nu att det inte finns någon återvändo, utan att britterna är "redo att resa sig från bordet och gå" om de brittiska förslagen inte övervägs.

– Vi måste vara redo. I det här fallet är beslutet inte vårt, eftersom det ska hållas en folkomröstning i slutänden, säger Hammond till för The Daily Telegraph.

Premiärminister David Cameron har lovat hålla folkomröstning 2017 om EU-medlemskapet om Konservativa partiet vinner valet nästa år.

– Jag ska tala klartext till våra tyska vänner, om ni drar en gräns här, så tror jag inte vi får med oss den brittiska allmänheten i en folkomröstning. Men det tror jag vi kan om ni är villiga att flytta gränsen, sade utrikesministern.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes