Kidnappade tvååring för hennes dna

Serbien. En lika ovanlig som bisarr kidnappningshistoria har rullats upp i Serbien. Tre franska medborgare stal en tvåårig flicka ur hennes mammas famn - för att försöka vinna en bitter vårdnadstvist.

En 27-årig kvinna tyckte sig att tillsammans med sin mamma och styvfar ha kläckt en finurlig plan för att få ensam vårdnad om sin dotter.

Men planen gick inte i lås utan bom. Kvinna har nu dömts till sju års fängelse, hennes mamma nio år och styvpappan tio år.

Barnarövartrion hittade en flicka som var mycket lik kvinnans egen dotter i en matbutik i Belgrad i mars förra året. När de kom ut på gatan ryckte de till sig barnet från mamman.

– Sedan tog de med sig barnet i en bil, ändrade hennes frisyr, bytte hennes kläder mot andra som de förberett i förväg och flydde, säger domaren i målet.

Trions plan var att lämna ett dna-prov från den bortrövade flickan - för att på sätt felaktigt visa att 27-åringens ex-partner inte var den riktiga pappan till deras barn.

Bara några timmar efter kidnappningen stoppades bilen av serbisk polis på en motorväg mot Kroatien.

Under rättegången hävdade trion att de hade en överenskommelse med den kidnappade flickans föräldrar. Men polisens utredare, som har sökt igenom de åtalades telefoner och datorer, har inte hittat några bevis för att de har varit i kontakt med varandra.

De drabbade föräldrarnas advokat konstaterar att kidnapparnas påståenden "inte är värda en kommentar".

TT-AFP

Publisert: