Utrikes

En dödad vid synagoga i Köpenhamn

UTRIKES

Danmark. En person har skjutits ihjäl och två poliser skadats i närheten av Köpenhamns största synagoga. Polisen varnar för att det inte är tryggt att uppehålla sig i centrum.

De båda poliserna blev träffade i arm och ben, men det är ingen fara för deras liv, uppger Köpenhamnspolisen. Skottlossningen inträffade på Krystalgade i centrala Köpenhamn vid 01-tiden. Gärningsmannen flydde från platsen till fots. Polisen har spärrat av delar av innerstaden och ett stort polisuppbåd söker efter gärningsmannen.

Stationen vid Nørreport har spärrats av liksom delar av den stora gågatan Strøget, enligt Jyllands-Posten. Helikoptrar cirkulerar i luften och tungt beväpnad polis patrullerar gatorna. Människor har fått besked att det inte är säkert att vistas ute, men det råder inte något förbud att röra sig ute i Köpenhamn, enligt polisen.

Polisen uppger att det rör sig om en ensam gärningsman, men att det är för tidigt att säga om skotten är relaterade till lördagens skjutning i kulturhuset Krudttønden i stadsdelen Østerbro. Den svenske konstnären Lars Vilks framträdde där vid ett debattmöte när en man öppnade eld och en 55-årig man dödades och tre poliser skadades.

"Den ganska fåtaliga publiken fick uppleva fruktan och skräck - och tragedi. Jag kan inte säga att det drabbade mig, jag var väl påpassad", skriver Lars Vilks på sin blogg.

TT-Ritzau

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes