Utrikes

Vinge klippte bron när planet störtade

UTRIKES

Flygolycka. I ena sekunden rullar trafiken som vanligt på bron i Taipei. I nästa kommer ett kraschande flygplan och klipper till både bro och en VW-bilist. Planet landar i en flod, och under det dramatiska räddningsarbetet kan ett tiotal döda rapporteras.

Trans Asias flight, med 58 personer ombord, lyfte på onsdagen från Taiwans huvudstad för att flyga till ön Kinmen. Men det kom inte långt. Strax efter start från den centralt belägna flygplatsen lade sig planet på sidan. Den ena vingen slog till motorvägsbron innan planet slog ned i floden i stadens utkanter, framgår av videosnuttar som vittnen lagt upp på Twitter och Youtube.

Flera av inspelningarna gjordes med "dash cams", kameror många bilister i asiatiska länder har monterade i bilarna för att exempelvis kunna belägga skeendet vid en olycka.

Bland annat framgår att vingen smällde till en VW-taxi. Fronten på bilen blev illa tilltygad, men föraren verkar ha klarat livhanken.

I floden inleddes en frenetisk räddningsaktion, när flygplanskroppen hamnade på sidan, halvvägs ned i vattnet. Passagerare som räddats fördes till land i gummibåtar, men tv-bilder visar också hur offer simmar i land.

De osäkra uppgifterna om antalet döda varierar från någon enstaka till över tio.

Kinmen är en ögrupp som lockar turister från Fastlandskina. Ungefär hälften ombord på flighten uppges ha varit från fastlandet.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes