Utrikes

Avspärrning hävd i Köpenhamn

UTRIKES

Terrordåd. Avspärrningarna är nu hävda vid kulturhuset Krudttønden skriver Köpenhamnspolisen på Twitter. Det misstänkta brevet innehöll inga sprängämnen.

Under förmiddagen tillkallades ammunitionsexperter sedan ett brev med misstänkt innehåll levererats till kulturhuset, den plats där det första terrordådet i helgen utfördes. Enligt dansk polis skulle brevet ha haft budskap som hänvisar till lördagens attentat, men inte varit hatfyllt, enligt nyhetsbyrån Ritzau.

Konstnären Lars Vilks hälsas välkommen av företrädare för flera politiska partier i Danmark att i höst ta emot ett yttrandefrihetspris i folketinget Christianborg.

Initiativet kommer från den svenske konstnärens stödorganisation, den danska Lars Vilks-kommittén, som också står bakom priset.

Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau är partierna Enhedslistan, Venstre, Liberal Alliance och Dansk Folkeparti positiva till att en prisceremoni hålls i Christanborg.

Terrorhelgen i den danska huvudstaden började med skottlossning mot kulturlokalen Krudttønden i lördags, där bland Lars Vilks deltog i ett debattmöte. Vid skottlossningen dödades en åskådare. Flera timmar senare attackeras en synagoga på Krystalgade vid Nørrebro. En judisk man som stod vakt utanför synagogan skjuts ihjäl.

TT-Ritzau

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes