Utrikes

Toalettbesök på Ryanair kan kosta

UTRIKES

London. Snart kan det löna sig att hålla sig under flygresan. Irländska Ryanair, Europas största lågprisflyg, kan komma att ta betalt från passagerare som behöver gå på toaletten under flygning. Det meddelade företagets vd Michael O'Leary på fredagen.

– En sak som vi har tittat på tidigare, och som vi undersöker nu igen, är att kanske montera myntinkast på toalettdörrarna, sade O'Leary till BBC.

Ryanairs vd tror inte att det kommer att besvära flygresenärerna om de får betala drygt ett pund (cirka 13 kronor) för att gå och kissa. Detta trots att många i dag inte har kontanter på sig.

– Jag tror inte att någon i historien har gått ombord på ett Ryanair-flygplan med mindre än ett pund på sig, sade O'Leary, som har ett rykte om sig att vara en kostnadsjägare. Han sägs ha fått Ryanair att växa genom feta rubriker om låga biljettpriser samtidigt som företaget tar betalt för sådant som extra bagage.

I förra veckan meddelade Ryanair att man tänker stänga alla check-in-diskar på flygplatserna och tvinga passagerarna att checka in via internet i stället.

– Vi håller på att hitta vägar att höja godtyckliga intäkter så att vi kan fortsätta sänka kostnaderna för flygresorna, sade O'Leary.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes