Nigerias president varnas - av frun

Nigeria. Om inte Nigerias president Muhammadu Buhari möblerar om rejält i regeringen kan han förlora sin egen hustrus stöd inför nästa val. Den varningen framför presidentfrun Aisha Buhari i en intervju med BBC.

Presidenthustrun uppger att Muhammadu Buhari inte känner merparten av de topptjänstemän som utsetts under hans tid som president. Hon antyder att andra än presidenten, "ett fåtal personer", styr regeringen i kulisserna.

– Om det fortsätter så här fram till 2019 så kommer jag inte att gå ut och kampanja igen, och uppmana varje kvinna att rösta som jag gjorde tidigare, säger Aisha Buhari till BBC.

Mediebolagets korrespondent i Nigeria, Naziru Mikailu, säger att presidenthustruns kommentarer lär chockera många nigerianer, men att de visar hur utbrett missnöjet med presidentens ledarskap är.

73-årige Buhari styrde Nigeria med järnhand 1983-1985 efter en militärkupp. Han valdes till president i fjol, efter att ha gått till val på löften om att bekämpa korruption och svågerpolitik i Nigeria, som med en befolkning på cirka 180 miljoner personer är Afrikas folkrikaste land. Landet befinner sig i ekonomisk recession sedan oljepriset rasat.

TT

Publisert: