Utrikes

Dansare dömd till 15 år för våldtäkter

UTRIKES

Norge. En 37-årig dansare som är känd från norsk tv har dömts till 15 års fängelse för våldtäkt på åtta kvinnor. Han anses ha begått flera hundra våldtäkter. Mannen nekar till samtliga brott och överklagar domen via sin försvarare.

Oslo tingsrätt anser att mannen agerat uppsåtligt. Han avtjänar för närvarande fängelsestraff för två våldtäkter. Två av de åtta våldtäkter som han dömdes för på fredagen ska ha skett i nära anslutning till den första rättegången, rapporterar nyhetsbyrån NTB.

Åklagaren yrkade på 16 års fängelse, men har ännu inte beslutat om han ska överklaga domen.

Sammanlagt har mannen under en lång tidsperiod dömts till våldtäkter mot nio olika kvinnor. Han har utsatt sin sambo för flera hundra våldtäkter och grov misshandel. Det första övergreppet ska han ha gjort sig skyldig till 2002 och det senaste i maj 2013.

Flera av hans offer var på plats i Oslo tingsrätt när domen lästes upp. De flesta har beskrivit honom som en charmerande person som väckte deras tillit men som plötsligt förvandlades och blev aggressiv och våldsam. Övergreppen skedde snabbt och överraskande. Efter övergreppet ska han ha uppfört sig som om ingenting skett eller sagt att kvinnorna var med på allt som skedde.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes