Utrikes

Tre skjutna vid synagoga i Köpenhamn

UTRIKES

Danmark. Tre personer har blivit skjutna, varav en i huvudet, i närheten av Köpenhamns största synagoga. Polisen varnar för att det inte är tryggt att uppehålla sig i centrum.

Två av dem som blev skjutna är poliser och de blev träffade i arm och ben. Den tredje personen har skjutits i huvudet. Deras tillstånd är ännu oklart. Skottlossningen inträffade på Krystalgade nära en synagoga i centrala Köpenhamn. Gärningsmannen flydde från platsen till fots, uppger Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

Ett stort polisuppbåd befinner sig i centrala Köpenhamn och människor har fått besked om att det inte är säkert att vistas där. Stationen vid Nørreport har spärrats av liksom den stora gågatan Strøget, enligt Jyllands-Posten. Helikoptrar cirkulerar i luften och tungt beväpnad polis patrullerar gatorna. Enligt Berlingske TIdene evakueras barer och nattklubbar och trafiken i stadens centrum dirigeras om.

Polisen uppger att det rör sig om en ensam gärningsman, men att det är för tidigt att säga om skotten är relaterade till lördagens skjutning i kulturhuset Krudttønden i stadsdelen Østerbro. Den svenske konstnären Lars Vilks framträdde där vid ett debattmöte när en man öppnade eld och en 40-årig man dödades.

"Den ganska fåtaliga publiken fick uppleva fruktan och skräck - och tragedi. Jag kan inte säga att det drabbade mig, jag var väl påpassad", skriver Lars Vilks på sin blogg.

TT-Ritzau

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes