Utrikes

Strauss-Kahn: Inga vilda fester

UTRIKES

Frankrike. Den tidigare chefen för Internationella valutafonden (IMF), Dominique Strauss-Kahn, nekade till brott när han framträdde inför rätten i franska Lille. Strauss-Kahn anklagas för inblandning i en prostitutionshärva och riskerar tio års fängelse.

Dominique Strauss-Kahn påstås ligga bakom tolv fester, mellan åren 2008-2011, där prostituerade kvinnor varit närvarande. Men när han på tisdagen stod inför domstolen hävdade han att han inte känt till att kvinnorna fått betalt för sin medverkan.

– När man läser anmälan får man intrycket av att det var någon sorts vild aktivitet. Men det hände bara fyra gånger per år, inte mer än så, sade Strauss-Kahn i rättegångssalen, enligt nyhetsbyrån AFP.

På måndagen vittnade en ex-prostituerad om hur hon fått motsvarande 8 500 kronor för att närvara på en av festerna, och att hon då valts ut exklusivt för Dominique Strauss-Kahn, skriver BBC.

Kvinnan väntas spela en viktig roll under rättegången, då åklagarsidan kommer att använda hennes vittnesmål som bevis på att Strauss-Kahn kände till att hon, och ytterligare en kvinna, var prostituerade.

Rättegången beräknas pågå i tre veckor. Dominique Strauss-Kahn står åtalad tillsammans med 13 andra och kan dömas till tio års fängelse för grovt koppleri.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes