Utrikes

Avspärrning i Köpenhamn

UTRIKES

Terrordåd. Polisen har tillkallat ammunitionsexperter sedan ett brev med misstänkt innehåll levererats till kulturhuset Krudttønden i Köpenhamn, den plats där det första terrordådet i helgen utfördes. Enligt dansk polis ska brevet ha budskap som hänvisar till lördagens attentat, men det ska inte vara hatfyllt, skriver nyhetsbyrån Ritzau.

Det var personal i kulturhuset som larmade de poliser som redan fanns på plats, och just nu pågår en stor insats.

Tidigare i dag meddelades att konstnären Lars Vilks hälsas välkommen av företrädare för flera politiska partier i Danmark att i höst ta emot ett yttrandefrihetspris i folketinget Christianborg.

Initiativet kommer från den svenske konstnärens stödorganisation, den danska Lars Vilks-kommittén, som också står bakom priset.

Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau är partierna Enhedslistan, Venstre, Liberal Alliance och Dansk Folkeparti positiva till att en prisceremoni hålls i Christanborg.

Terrorhelgen i den danska huvudstaden började med skottlossning mot kulturlokalen Krudttønden i lördags, där bland Lars Vilks deltog i ett debattmöte. Vid skottlossningen dödades en åskådare. Flera timmar senare attackeras en synagoga på Krystalgade vid Nørrebro. En judisk man som stod vakt utanför synagogan skjuts ihjäl.

TT-Ritzau

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes