Trump om Lavrovmöte: "Mycket, mycket bra"

Publicerad:

USA. USA:s president Donald Trump beskriver onsdagens möte med den ryske utrikesministern Sergej Lavrov som "mycket, mycket bra".

En stor del av samtalet uppges ha handlat om situationen i Syrien. Besöket i Washington är Lavrovs första sedan augusti 2013.

– Vi ska stoppa dödandet (i Syrien), sade Trump i en kort kommentar efter mötet som är det första den amerikanske presidenten har med en högt uppsatt officiell företrädare för Ryssland, sedan han tillträdde i januari. Det är Lavrovs första besök i Washington sedan augusti 2013.

– Jag tror att vi kommer att göra bra ifrån oss när det gäller Syrien. Jag tror att det kommer att hända saker - det är verkligen, verkligen, verkligen positivt, fortsatte den amerikanske presidenten.

Efteråt höll den ryske utrikesministern en presskonferens där han konstaterade att Trump har "handlingskraftiga personer" i sin administration.

Lavrov konstaterade samtidigt att "dialogen inte stördes av de ideologiska begränsningar" som präglade mötena när Barack Obama var president.

När det gäller rapporter om att Moskva skulle ha lagt sig i den amerikanska valrörelsen avfärdade Lavrov dessa som "påhitt".

Tidigare under dagen träffade Lavrov sin amerikanske kollega Rex Tillerson som nyligen var i Moskva. Före mötet med Tillerson fick Lavrov också frågor från journalister om beskedet att Trump sparkat FBI-chefen James Comey.

Den vanligen så bistre Lavrov skämtade då bort frågorna.

– Har han fått sparken? Ni skojar, ni skojar.

TT- AFP

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Syrien