Utrikes

Skottlossning på Västbanken

UTRIKES

Jerusalem. Israeliska soldater sköt ihjäl en palestinier som öppnat eld mot en armépatrull på den ockuperade Västbanken på måndagen. Skottlossningen ägde rum nära bosättningen Beit Yatir.

Västbanken har varit relativt lugnt på senare år, men våldet har tilltagit igen i samband med Israels krig i Gazaremsan.

I söndags skadades tre israeler av palestinska raketer från Gaza, och Israel svarade med flygbombningar. På måndagen sade försvarsminister Ehud Barak att Israel kommer att fortsätta svara på palestinska attacker, men tonade ned risken för en ny storskalig offensiv.

– Vi har inte för avsikt att inleda Operation gjutet bly 2, sade Barak i en intervju med nyhetssajten Ynet.

Han syftade på det tre veckor långa kriget i Gazaremsan under januari, som dödade över 1 300 palestinier och 13 israeler.

I Egypten pågår förhandlingar om att förstärka den ytterst skakiga vapenvilan i Gazaremsan. På måndagen meddelade Hamasledningen i Gaza att den vill ha vapenvila i ett år på villkor att territoriets gränsövergångar öppnas.

Palestiniernas president Mahmud Abbas var i Kairo för överläggningar med kollegan Hosni Mubarak, och skulle senare fortsätta till Paris.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes