Twitter-vrede efter Trumps övergrepp

USA. "En äldre man på bussen tar mig i skrevet och ler, jag är tolv." Så skriver den kanadensiska författaren Kelly Oxford på Twitter och uppmanar andra kvinnor att dela med sig av sina historier om sexuella övergrepp.

Avslöjandet av den republikanske presidentkandidaten Donald Trumps grovt sexistiska uttalanden har utlöst en lavin av berättelser om sexuella övergrepp på sociala medier. Det var efterdyningarna till den läckta inspelningen som Kelly Oxford skrev sin uppmaning och gensvaret blev betydligt större än vad hon förväntat sig, rapporterar flera medier, exempelvis NBC News.

Sedan hennes första inlägg på fredagskvällen har miljontals kvinnor hört av sig med historier under helgen. Under hashtagen #notok vittnar kvinnor på ett flertal språk om en våldtäktskultur.

"14 års ålder. Blir upprepade gånger uppmanad att se sexuella trakasserier som en komplimang - jag trodde länge att jag hade fel som kände mig så kränkt", skriver en kvinna på Twitter.

"Värst var nog föräldrarnas vän som tog av mig täcket och glodde när vi bodde över på deras lantställe", skriver en annan.

"Min första kyss, han sticker in sitt finger utan att fråga. Jag var 14, han 18."

"Jag tar i nuläget emot två historier om sexuella övergrepp per sekund. De som förnekar att det finns en våldtäktskultur, snälla titta på min tidslinje nu", skriver Kelly Oxford på Twitter.

TT-AFP

Publisert: