Assad varnar för dominoeffekt

Publicerad:
Uppdaterad:

Damaskus. Om den syriska regimen faller kommer det att destabilisera regionen och oron sprida sig till resten av Mellanöstern. Den varningen framförde av president Bashar al-Assad i en bandad intervju som lagts ut på Facebook i går kväll.

– Det kommer att bli en dominoeffekt på länder kanske långt bort från Mellanöstern, mot väst, öst, nord och syd. Det betyder instabilitet i många år, i årtionden, tillade han.

Han kritiserade även Arabförbundet för att ha låtit oppositionen ta plats som officiell representant för det syriska folket vid toppmötet i Qatar förra veckan.

I intervjun, som gjordes med två turkiska mediebolag tidigare i veckan, är al-Assad mycket kritisk mot den turkiske premiärministern Recep Tayyip Erdogan, som han anser "inte har sagt ett ord sanning sedan krisen i Syrien började". Han anklagar även Turkiet för att ha skuld i att syrier dött, skriver AFP.

I rapporter från Syrien uppgav det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet att flera civila dödats i Aleppo när stridsflyg anföll i dag. Enligt kurdiska grupper var målen för attackerna kurdiska fästen i staden.

TT-AFP

Publicerad: