Rykten gav tårgas efter dödsskott

Publicerad:
Uppdaterad:

USA. Polis i St Louis i USA använde tårgas mot demonstranter och grep nio personer - bara timmar efter det att en 18-årig svart man skjutit ihjäl av polis.

Oroligheterna föregicks av ryktesspridning om att en 13-åring dödats.

"Det var mycket felaktig information i svang", skriver rådmannen Antonio French på Twitter.

Han har varit en framträdande talesman för lokalsamhället sedan den svarte och obeväpnade tonåringen Michael Brown i Ferguson - en förstad till St Louis - sköts ihjäl av polisen i fjol.

Dödsskjutningen ägde rum på onsdagen och ledde till upprörda protester i staden. Polischef Sam Dotson säger till CNN att demonstranterna kastade tegelsten och flaskor på poliserna, stack bilar i brand och vägrade skingras.

Enligt Dotson föll skotten när polis försökte genomföra en husrannsakan i ett kriminellt belastat område. Mannen som sköts uppges ha riktat vapen mot poliserna.

St Louis i delstaten Missouri har varit i fokus för våldsamma och känsloladdade protester under längre tid. Nyligen uppmärksammades årsdagen av dödsskjutning av Michael Brown. Den ledde till stora protester och kravaller i USA, samt en intensiv diskussion om relationen mellan USA:s svarta och landets poliskår. I november i fjol kom en åtalsjury fram till att inget åtal bör väckas mot polisen som sköt Brown.

TT

Publicerad: