Alla ombord omkom i flygkrasch

UTRIKES

Pakistan. Samtliga omkom då ett passagerarplan med 48 människor ombord störtade på väg från Chitral i norra Pakistan till huvudstaden Islamabad.

– Ingen överlevde, säger en talesperson för den civila luftfartsmyndigheten till nyhetsbyrån AFP.

Flygbolaget Pakistan International Airlines (PIA) slog larm sedan planet förlorat kontakt med kontrolltornet. Planet kraschade sedan i bergen i Pakistans norra delar nära staden Havelian. Enligt vittnesuppgifter brann planet innan det slog i marken.

Orsaken till olyckan är fortfarande inte känd.

Militären, som deltar i räddningsinsatsen, har tidigare meddelat att 21 kroppar hittats på olycksplatsen. Taj Muhammad Khan, en regeringsföreträdare, säger till Reuters att delar av planet är utspridda och att kropparna är svårt brända. Två av passagerarna var barn.

Predikant befaras död

Den engelskspråkiga pakistanska tidningen Dawn har publicerat passagerarlistan och en av dem som befaras ha omkommit är den tidigare popstjärnan och modedesignern Junaid Jamshed.

På 2000-talet blev han religiös predikant och slutade med musiken. Han har sedan dess släppt ett antal religiösa skivor där han reciterar islamska trossatser (nasheed). Han har även lanserat ett klädmärke som säljer konservativa, täckande kläder. Märket säljs på flera ställen i landet.

Bolaget förbjöds i EU

Kontakten med planet förlorades strax efter start, säger en talesman för flygbolaget PIA, enligt pakistanska medier.

Flygbolaget har tidigare anklagats för bristande säkerhet, sedan 44 personer omkom i en krasch 2006. Året därpå förbjöds de flesta flygplanen i PIA:s flotta i EU av säkerhetsskäl, men förbudet lyftes efter ett drygt halvår.

TT