Utrikes

Skottare bland USA-stormens offer

UTRIKES

Väder. Vinterstormen Linus behåller sitt grepp om nordöstra USA.

Inställda pendeltåg och dödsfall följer i kylans spår.

Extremkylan i USA visar brister i kollektivtrafiken. Under tisdagen drabbades pendlare i Boston och New York av försenade pendeltåg och i Boston låg tunnelbanan nere efter måndagens kraftiga snöstorm. Bland annat drabbades över 270 000 pendlare som dagligen åker med tunnelbanans röda linje, rapporterar Reuters.

I Chicago kan minst 13 dödsfall kopplas samman med snöstormen Linus, rapporterar Chicago Tribune. När det fallit drygt en halvmeter snö mellan 31 januari och 2 februari gick Chicagoborna man ur huse för att skotta - en inte helt ofarlig aktivitet som kostade tretton personer livet i form av misstänkt hjärtinfarkt. Alla utom en var män och majoriteten hade passerat 60.

Under måndagen utfärdade dussintals amerikanska städer stormvarningar och i Boston föll 40 centimeter snö, vilket är den största snömängd som fallit på ett dygn sedan 1974, rapporterar AFP. Detta skapade trafikproblem och tvingade skolor att stänga på många håll i USA och Kanada. Enbart i Toronto rapporterades 500 kollisioner som kopplades ihop med snön.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes