En polis död efter skjutning i Denver

Publicerad:

USA. En polis dog och ytterligare sex personer skadades efter att en person öppnat eld i en förort till Denver i USA. Även skytten är sannolikt död, uppger den lokala polisen.

Denverpolisen larmades tidigt under söndagsmorgonen om ett bråk i en lägenhet i bostadsområdet Copper Canyon Apartments söder om Denver. När poliserna anlände till lägenheten blev de beskjutna. Sammanlagt sköts fem poliser och två civila.

En av poliserna dödförklarades senare på sjukhus. Även den misstänkte gärningspersonen sköts och är sannolikt död, enligt polisen. I samband med skottlossningen utfärdade polisen en varning till allmänheten, en så kallad code red.

Poliser från fem polisdistrikt kallades till området innan skytten kunde oskadliggöras. Dessutom deltog Swat, den amerikanska polisens insatsstyrka samt bombtekniker. Ännu finns dock inga uppgifter om att något explosivt material ska ha påträffats.

Flerbostadshuset där skjutningen ägde rum beskrivs på sin hemsida som "ett av de vänligaste bostadsområdena" i regionen.

TT

Publicerad: