Utrikes

Maffiahustru förde polisen på spåret

UTRIKES

Rom. Italiensk polis har gripit en misstänkt maffiamedlem som hållit sig gömd i månader. Det var mannens hustru som aningslöst förde polisen på spåret inför alla hjärtans dag, uppgav en talesman för polisen på måndagen.

Polisen hade spanat efter den 39-årige Paolo Latella sedan juli 2008. Han tros ingå i den kalabriska maffian 'Ndrangheta och för dess räkning ha ägnat sig åt utpressning.

"Vi följde efter Latellas hustru på kvällen den 13 februari och gjorde ett ingripande i gryningen i dag", sade polisen i ett uttalande.

Kvinnan körde till ett hus i staden Melio di Porto Salvo, där Latella och annan misstänkt maffiamedlem gömde sig.

'Ndrangheta anses vara en av världens farligaste kriminella organisationer. Den är verksam i regionen Kalabrien i södra Italien samt i städerna Milano och Venedig i norr.

Enligt italienska myndigheter har gruppen blivit en "global ekonomisk makt" genom droghandel, vapenhandel, människohandel och utpressning. Den tros ha omsatt motsvarande 475 miljarder kronor 2007.

En intern strid mellan två klaner inom 'Ndrangheta fick internationell uppmärksamhet, när sex medlemmar i klanen Pelle-Vottari hittades döda utanför en pizzarestaurang i tyska Duisburg i augusti 2007. Kropparna hade dumpats i två bilar.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes