Högg ihjäl tre före dödsskjutning

Publicerad:
Uppdaterad:

Santa Barbara. Mannen som sköt ihjäl tre personer i universitetsstaden Isla Vista i Kalifornien på lördagen knivmördade tre män innan han begav sig ut på gatorna för att mörda.

Polischefen i Santa Barbara, Bill Brown, bekräftar att mannen knivhuggit tre manliga offer "upprepade" gånger.

De tre hittades ihjälhuggna i hans bostad. På en presskonferens natten till söndagen, svensk tid, namngav polisen den misstänkte som Elliot Rodger, 22, son till en Hollywoodregissör.

Elliot Rodger hittades död med skottskador efter att ha varit inblandad i skottväxling med poliser, sedan han öppnat eld i Isla Vista. Enligt sheriffen i Santa Barbara tog han sitt eget liv.

Polisen berättar hur den misstänkte körde omkring i en svart BMW och sköt ihjäl och skottskadade människor. Tre personer dödades och flera skadades. Sju av de skadade vårdas på sjukhus och för två är tillståndet kritiskt.

Enligt polisen hade Elliot Rodger tre lagligt registrerade vapen med sammanlagt 41 kulor i magasinen.

Innan skjutningarna, som polisen betecknar som "överlagt massmord", hade han postat en video på Youtube där han hotade att utföra ett dåd. Han lämnade också efter sig ett skriftligt manifest, som cirkulerar på internet och som enligt polisen "visar hur störd han var".

Tända ljus och blommor har lagts ut på gatorna i Isla Vista i Kalifornien för att hedra offren som dödats. En talesperson för familjen Rodgers säger att Elliot Rodger varit diagnostiserad för Aspergers syndrom och att han behandlats för sjukdomen.

USA har under det senaste decenniet skakats av en rad masskjutningar. En av de mer uppmärksammade inträffade 2012 när den 20-årige Adam Lanza öppnade eld inne på en skola för småbarn i Newtown, Connecticut. Han dödade 26 personer, 20 barn och sex lärare, innan han sköt sig själv.

TT-AFP-Reuters

Publicerad:

LÄS VIDARE