Utrikes

Automateld mot polis i Marseille

UTRIKES

Frankrike. Maskerade män har öppnat eld mot polis i den franska staden Marseille samtidigt som premiärminister Manuel Valls besöker staden. Ingen uppges dock ha skadats

Polischefen i Marseille, Pierre-Marie Bourniquel, säger till Le Figaro att han själv var på väg till platsen efter de första uppgifterna om skottlossning. Han ska där ha slagit på sirenerna, varpå gärningsmännen öppnat eld mot hans bil med automatkarbiner, av typen kalasjnikov enligt vittnen.

– En riktig western, säger en upprörd lokal poliskälla till Le Figaro.

Skottlossningen tros ha handlat om en knarkuppgörelse. Ingen uppges ha skadats, enligt franska nyhetsbyrån AFP.

Elitstyrkor inom polisen har dock genast kallats till området, i en förort norr om staden som ligger vid Medelhavskusten. AFP:s fotograf på plats beskriver en pågående polisinsats vid ett bostadsområde som är ökänt för att vara en knutpunkt för den lokala droghandeln.

Två grupper om mellan fem och tio personer tros ha varit inblandade i skottlossningen, enligt Le Figaro. Skottlossningen, och framförallt användningen av automatvapen, är en indikation på hur militära vapen blir allt vanligare bland kriminella i Frankrike, skriver tidningen.

Premiärminister Manuelle Valls besöker Marseille under måndagen, ett besök som var planerat sedan tidigare.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes