88 civila dödade i turkiskt flyganfall

UTRIKES

Turkiet. Islamiska staten publicerade ett filmklipp som enligt uppgift visar två turkiska soldater som bränns levande. Det senaste dygnet har 88 civila dödats av turkiska flyganfall i Syrien och Turkiet har släckt ner de stora sociala medierna i landet.

88 civila, bland dem 21 barn, har dödats det senaste dygnet IS-kontrollerade al-Bab i norra Syrien sedan Turkiet inlett flygräder, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), rapporterar AFP. Under torsdagen satte 72 personer livet till och på fredagen dödades ytterligare 16 människor. Al-Bab ligger cirka fem mil nordost om Aleppo.

Nedsläckt internet

Twitter, Facebook och Youtube har blockerats i Turkiet efter att Islamiska staten publicerat en film som enligt uppgift visar två turkiska soldater som bränns levande. Sedan i går kväll går det inte längre att komma åt någon av sidorna, enligt Turkey Blocks, som kartlägger internetblockeringar i Turkiet, rapporterar al-Jazeera.

Filmen, som är strax under 20 minuter lång, visar två män i uniform som släpas ur en bur och bränns. Klippet publicerades på jihadistiska hemsidor och tros ha filmats i IS-kontrollerade delar utanför Aleppo.

Andra släckningen

Den tillfälliga nedsläckningen är den andra i Turkiet inom loppet av en vecka. Förra gången sociala medier gjordes otillgängliga var efter att Rysslands ambassadör i Turkiet sköts till döds, enligt Turkey Blocks.

Turkiet inledde i augusti operation "Eufrats sköld" som syftar till att säkra ett område söder om Turkiets sydliga gräns från IS och kurdiska YPG-styrkor. Sedan dess har över tusen IS-anhängare "neutraliserats", enligt landets försvarsminister. 35 turkiska soldater har dött i striderna.

TT