Julresenärer fastnar i flygstrul

UTRIKES

Flyg. En del flygresenärer är försenade hem till julfirandet. I Förenade arabemiraten har flyg ställts in och försenats av tjock dimma. Och Finnairs lördagsflight från Gran Canaria stoppades av "ett bränslefel".

På Dubais flygplats rapporteras sikten enligt nyhetsbyrån AFP ha varit nere på 100 meter på julaftons morgon. Minst ett 20-tal flygningar har ställts in helt. Turer till bland annat och Köpenhamn och Stockholm kommer i väg, men med förseningar, enligt sajten flightstats.com. Även flygplatserna i Abu Dhabi och Sharjah påverkas av dimman, som utlösts av fuktigt vinterväder.

Från Kanarieöarna rapporteras inga generella problem, men ungefär 200 Finnair-resenärer kommer inte hem till julafton som tänkt. Flight AY1724 skulle ha gått från Gran Canaria till Helsingfors på lördagskvällen, men hade ännu på julaftonens morgon inte kommit i väg.

Flygbolaget har tvingats tillkalla mekaniker från annat håll för att reparera ett fel på planet, säger Finnairs kommunikationschef Päivyt Tallqvist till nyhetsbyrån FNB. Under tiden får passagerarna vänta på hotell.

TT