Utrikes

Lankesisk militär "intog" förråd

UTRIKES

Colombo. En mobb angrep på fredagen Internationella rödakorskommitténs huvudkontor i Sri Lankas huvudstad Colombo, uppger AFP. Angriparna kastade sten och skadade fönster i byggnaden.

Folksamlingen bestod av omkring 200 personer som skrek slagord som "Åk hem", innan de skingrades av polisen.

– Det var en mobb utanför delegationens kontor och de skrek slagord och kastade sten. Ingen skadades lyckligtvis, men några fönster gick sönder, sade en talesperson för ICRC.

ICRC är den enda hjälporganisationen som finns på plats i stridsområdet i nordöstra Sri Lanka, och uppgav i förra veckan att "hundratals" civila dödats i striderna mellan militären och de tamilska rebellerna, en uppgift som regeringen förnekar.

Den lankesiska militären fortsätter att rapportera framgångar och uppger att den intagit ytterligare förrådsbaser som de tamilska rebellerna hållit i norr.

Krigsmakten har lagt beslag på stora mängder automatgevär, detonatorer, handgranater, lastbilar och vattentankar i Mullaittivudistriktet, hette det på fredagen. Dagen före hävdade militären att den erövrat rebellernas sista och största flottbas.

Försvarsministern i Colombo Gotabhaya Rajapaksa avvisade på torsdagen förhandlingar med gerillan som "löjliga". Endast villkorslös kapitulation gäller, sade han.

TT-AFP

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes