Dotter hölls fången med apa

Stockholm. Om flickan tog av djurens matransoner blev hon piskad med ett bälte. Det gripande fallet med en adoptivdotter som hållits fången rullas nu upp i Buenos Aires. Hon kunde räddas tack vare en enveten storasyster.

Den 15-åriga flickan vägde bara 20 kilo när hon hittades i ett garage i stadsdelen Villa Lugano i Buenos Aires, rapporterar argentinska medier. Hon är nu inlagd på sjukhus.

Hennes adoptivföräldrar, en 43-årig man och en 56-årig kvinna, kunde gripas på platsen.

Enligt myndighetskällor har flickan berättat att hon varit inlåst i nio år, och i stort sett fått klara sig på bröd och vatten. I garaget höll föräldrarna också en hund och en apa. Om barnet blev påkommet med att ta av deras matransoner så misshandlades hon med ett bälte, skriver argentinska tidningar.

Den biologiska mamman lämnade ifrån sig barnet redan 2001, eftersom det fanns sju äldre syskon och familjens sociala situation var mycket dålig.

Syskonen förlorade sedan kontakten. Men en storasyster i familjen kunde inte glömma, utan började leta efter lillflickan.

Så länge alla barnen var omyndiga verkar inte storasysterns kamp ha lett någonvart. Men hon fyllde nyligen 18, och kunde då få med sig polisen i jakten på lillasysterns plågoandar.

TT

Publisert: