Misstänkt gripen efter barnvåldtäkt

Publicerad:
Uppdaterad:

New Delhi. Indisk polis har gripit en 22-årig man misstänkt för att ha våldtagit en femårig flicka. Hon vårdas nu på sjukhus.

Flickan rövades bort i New Delhi i måndags, när hon lekte utomhus. I två dygn hölls hon inlåst och utsattes för sexuella övergrepp. Skadorna tyder bland annat på att hon varit nära att bli strypt. Hon hittades gråtande av förbipasserande.

Tillståndet för den femåriga flickan är "ganska stabilt", uppger en av de läkare som vårdar henne.

"Hon är vid medvetande och klarvaken", säger D K Sharma enligt en bulletin från All India Institute of Medical Science i New Delhi.

Han tillägger att flickan är under ständig observation och att hon kan komma att behöva fler operationer.

– Vi vill ha rättvisa, skrek demonstranter som samlats utanför sjukhuset i New Delhi där flickan nu vårdas.

Ilskan över våldtäkten har även riktats mot polisen, sedan det kommit uppgifter om att den först inte ville ta emot våldtäktsanmälan. Pappan till den våldtagna flickan ska även ha blivit erbjuden pengar för att inte anmäla brottet.

Den 22-årige misstänkte gärningsmannen uppges ha varit hyresgäst i huset där flickans familj bor. Han står nu åtalad för våldtäkt, mordförsök och människorov.

– Det är en handling utförd av ett monster, säger polischefen i Patna, huvudstad i delstaten Bihar, där 22-åringen greps, till AFP.

TT-AFP

Publicerad: