Här är dagens bästa bilder från världen

Varje dygn strömmar det in bilder från världens alla hörn till Aftonbladets centralredaktion i Stockholm.
Här är åtta av de bästa från torsdagen den 15 februari. Ett italienskt slukhål, guns ’n roses på salvadoranskt vis, förfirande inför hundens år – och en vilt svingande golfstjärna.

Plötsligt var det som att marken öppnade sig – mitt i Rom. Det gigantiska slukhålet i den italienska huvudstaden slukade sex bilar och 22 familjer tvingades evakuera. Orsaken till raset är ännu okänd.

Nog går det att bli uppvaktad, även om en är i tjänst. På bilden syns en polis i den speciella insatsstyrkan UTEP posera med vapnet i en hand och en alla hjärtans dag-ros i den andra.

För att bekämpa de växande luftföroreningarna är nu staden Essen en av fem i Tyskland som ska prova om gratis kollektivtrafik. Landet uppmanas av EU att vidta åtgärder mot luftföroreningar i städerna, till stor del orsakad av bilavgaser.

I morgon är det dags för invånarna i Kina att träda in i hundens år. Det kinesiska nyåret, som infaller vid den andra nymånen efter vintersolståndet, har redan förfirats runt om i mittens rike. Som här, i staden Shangqiu i Henanprovinsen.

I väntan på den stora katastrofen övar räddningsmanskap för att vara redo att undsätta nödställda efter en jordbävning i Quezon city, nära Filippinernas huvudstad Manila.

Sent förra året gjorde Tiger Woods comeback på PGA-touren efter en fjärde ryggoperation, men nog tycks han redan nu vara varm i kläderna. Här showar han för åskådarna vid tolfte hålet under Genesis Open-turneringen som just nu spelas i Pacific Palisades, Los Angeles.

Här omkom tre personer när ett femvåningshus, som fortfarande höll på att byggas, kollapsade i den indiska staden Bangalore. Räddningsmanskapet befarar att fler människor finns instängda i rasmassorna.

Det gäller att ha is i magen om en ska ut och klättra mitt i natten. Här försöker Pierre, medlem i klättringsgruppen Team Arnicare, bemästra en väldigt hal klippvägg nära La Lecherette i Schweiz.

Den 15 februari var en sorgens dag i USA. Nationen vaknade upp med chocken efter ännu en skolmassaker, den här gången i Florida där 17 unga människor sköts ihjäl, och på en rad ställen hedrades offren. Här vajar flaggan på halv stång vid Vita huset i Washington.

Publisert: