Utrikes

Döda babyns mamma inte hittad

UTRIKES

Stavanger. Norsk polis hade på söndagen ännu inga spår efter modern till det döda spädbarn som påträffades i fredags i Stavanger. Polisen knackade under helgen dörr i området, utan resultat.

– Nej, ingen har sett något som har avgörande betydelse för att komma vidare i saken. Vi har inte heller fått fler tips, säger polisinspektör Ernst K Rossebö i Rogalands polisdistrikt till NTB.

Polisen sätter nu sitt hopp till att modern kontaktar den advokat som på söndagen utsågs till försvarare åt den okända kvinnan. Hon kan vända sig till advokaten utan att polisen får veta vem hon är.

– Vi har ordnat det så eftersom vi hoppas att hon ska tycka det är mindre skrämmande att ta kontakt med honom i stället för med myndigheterna, och för att hon ska få råd om hur hon ska göra, säger Rossebö.

Den nyfödda flickan hittades av en äldre kvinna i fredags förmiddag. Barnet hade lagts i en soppåse i en villaträdgård i stadsdelen Våland. Polisen är säker på att barnet inte har fötts på något sjukhus i området. Inget tyder på att barnet utsatts för våld.

TT-NTB

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes