Utrikes

Homs under attack

UTRIKES

Stockholm. Syriska regimstyrkor har inlett en markoffensiv mot centrala Homs, som varit under rebellernas kontroll. Regimtrogna trupper attackerade fyra olika områden samtidigt.

Bilderna och filmerna som läcker ut från tisdagens attacker är för blodiga att se på. Närstrider man mot man, förstörelse och döda kroppar. Regimtrogna styrkor attackerade samtidigt Jouret al-Shayah, al-Hamidieyh, Bab Hood och Wadi al-Sayeh, tidigare under rebellkontroll. Enligt den statliga nyhetsbyrån Sana har stora områden nu återtagits av regimen.

"Här där jag sitter hörs skottlossning och explosioner. Min familj och jag stannade hemma i dag när vi hörde hur striderna började i morse. Enligt de sidor och personer som jag följer på Facebook och på Twitter har bägge sidor förlorat många stridande." skriver Ali Ahed som bor intill den gamla staden i Homs till TT på Facebook. Han studerar på universitetet i Homs och TT har följt honom en längre tid.

Den gamla staden har varit belägrad i över två år av regimen och nyligen evakuerades 1 400 civila därifrån. Då fanns en oro för att det var en del av regimens planer.

– Det finns en stor rädsla för att evakueringen bara är ett sätt för regimen att tömma viktiga delar av staden för att kunna göra den till ny huvudstad, sade Ahed till TT då.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes