Utrikes

Ukrainaavtal verkar vara klart

UTRIKES

Ukrainakrisen. Efter en uppenbarligen svår nattmangling väntas ledarna från Frankrike, Ryssland, Tyskland och Ukraina nu på morgonen skriva under någon form av överenskommelse om Ukraina-kriget. Men vad de enats om är ännu okänt.

Diplomater vid mötet i Minsk säger till nyhetsbyråerna AFP och Reuters vid 7-tiden på morgonen att mötet håller på att avslutas. Enligt Reuters finns det ett slutdokument som Frankrikes president François Hollande, Rysslands president Vladimir Putin, Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Ukrainas president Petro Porosjenko väntas underteckna inom kort.

Mötet inleddes klockan 18 i går kväll, så samtalen har uppenbarligen varit svåra.

Ett omedelbart eldupphör mellan Ukraina och de proryska rebellerna är det mest brådskande ärendet, efter att hundratals civila dödats i striderna de senaste veckorna.

En nyckelfråga är om en överenskommelse kommer att utöka det rebellkontrollerade området i östra Ukraina. Den ukrainske presidenten varnade före samtalen i Minsk för att han skulle införa undantagstillstånd över hela landet om förhandlingarna misslyckas att stoppa stridigheterna som hittills krävt långt över 5 000 människors liv.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes