Fyra poliser ihjälskjutna i Jordanien

UTRIKES

Jordanien. Fyra poliser har dödats i samband med skottlossning i al-Karak i västra Jordanien.

I helgen dödades minst nio människor i staden däribland en kanadensisk turist, i attacker mot en polisstation och en polispatrull.

Jordanska säkerhetsstyrkor drabbade på tisdagen samman med beväpnade män efter en razzia mot ett hus i utkanten av staden, där misstänkta terrorister antogs hålla sig gömda, uppger säkerhetskällor för Reuters.

Polisen dödade en person och grep ytterligare två personer i samband med insatsen, rapporterar al-Jazira.

I söndags mördades minst nio människor, varav sju poliser, i riktade attacker mot en polisstation och en polispatrull. Ytterligare och omkring 30 människor skadades. Angriparna tog därefter sin tillflykt till en känd korsfararborg i staden, där turister blev instängda när säkerhetsstyrkor belägrade fästningen.

De fyra attentatsmännen dödades när polisen stormade fästningen och fritog turisterna.

Terrorrörelsen IS påstår sig ligga bakom helgens attack.

Jordanska myndigheter har inte uttalat sig kring vilka de tror ligger bakom dådet i söndags, men enligt säkerhetskällor var förövarna jordanier.

Jordaniens inrikesminister Salamah Hamad berättade i måndags att fem bombvästar, automatvapen, sprängmedel och ammunition hittats i ett gömsle i ökenbyn Qatranah, tre mil nordost om al-Karak, rapporterar Reuters.

TT