Utrikes

Minst 100 saknas efter färjeolycka

UTRIKES

Dhaka. En färja med 150 passagerare ombord kantrade och sjönk på torsdagen i en flod i södra Bangladesh i samband med en kollision med ett fraktfartyg, rapporterar den bangladeshiska polisen.

Händelsen inträffade i Kirtonkhola-floden i Barisal-distriktet knappt 17 mil från huvudstaden Dhaka. Enligt ett lokalt polisbefäl hade på torsdagen cirka 50 personer kunnat räddas, flera av dem eftersom de på egen hand simmade in till land. En person har hittills påträffats död, men antalet omkomna lär stiga, eftersom minst 100 fortfarande saknades på torsdagen.

Inte heller den sjunkna färjan hade lokaliserats, enligt polisen som också uppgav att fraktfartyget beslagtagits av polisen.

Varje år kostar olyckor med färjor hundratals liv i Bangladesh. Ofta överlastas båtarna med passagerare och många åker med färjorna utan att ha löst någon biljetter.

Lägg därtill att besättningen, enligt bangladeshiska myndigheter, ofta inte har tillräcklig utbildning eller erfarenhet för att kunna avgöra om en färja är överbelastad.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes