Perry anmäler sig med rasande attack

Publicerad:
Uppdaterad:

Charleston. Den senaste att anmäla sitt intresse att bli Republikanernas presidentkandidat 2012 är Texasguvernören Rick Perry. Han gick till rasande attack mot president Barack Obama.

– Jag inser att Amerikas förenta stater verkligen är mänsklighetens sista stora hopp, sade Perry när han tillkännagav sitt beslut inför några hundra anhängare i South Carolina på lördagen.

Han anklagade Obama för att äventyra USA:s ställning i världen med en "katastrofal ekonomisk politik" och den "osammanhängande röra de kallar utrikespolitik".

Perrys egen valplattform kan sammanfattas i fler jobb och sänkta skatter. Han väckte uppmärksamhet 2009, då han öppet hotade med att bryta ut Texas ur USA. Han tycker likt många andra konservativa att den federala regeringen har för mycket att säga till om.

– Som amerikaner inser vi att det inte finns några skattepengar som inte först tjänades med våra medborgares svett och möda, sade Perry och drog ner applåder innan han fortsatte:

– Det är därför vi motsätter oss den här presidentens ohämmade fixering vid att ta mer pengar ur amerikanska familjers och löntagares plånböcker och ge dem till en central regering.

TT-Reuters-AFP

Publicerad: