Utrikes

Saudier slog in spikar i hembiträde

UTRIKES

Colombo. När trebarnsmamman L T Ariawathi, anställd som hemhjälp hos ett par i Saudiarabien, klagade över alltför stor arbetsbörda blev svaret brutalt - paret hamrade in 24 spikar i hennes händer, ben och panna.

Häromdagen kom 49-åriga Ariawathi tillbaka till hemlandet Sri Lanka efter fem månader i Saudiarabien. Först när hon klagade över smärtor och togs till läkare uppdagades det vad hon hade utsatts för.

Enligt den lankesiska byrån för utlandsarbetande har Ariawathi förts till sjukhus för att kirurgiskt få spikarna borttagna. Hon har berättat att de hamrades in när de var heta. Röntgenbilder har visat spikarna, entums och tvåtums, i hennes händer och ben. En spik hade slagits in över ögonen.

Byrån har kontaktat landets riksåklagare och Sri Lankas utrikesdepartement ska ta upp fallet med de saudiska myndigheterna.

Nästan två miljoner lankeser sökte sig i fjol utomlands för att arbeta och omkring 1,4 miljoner fick jobb i Mellanöstern, de flesta som hembiträden. Många har beklagat sig över hur de har utsatts för misshandel eller trakasserier.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes