Utrikes

Dödssiffran stiger i Krasnodar

UTRIKES

Moskva. Antalet döda i översvämningarna i Krasnodar har stigit till över 150. Det är den värsta översvämningskatastrofen i Ryssland på årtionden och den utreds nu av myndigheterna.

Närmare 2 800 människor har evakuerats från de drabbade områdena och 5 200 hus i tre städer är översvämmade, uppger den regionala katastrofmyndigheten enligt Interfax. Fyra sommarläger för barn håller på väg att evakueras.

Rysslands president Vladimir Putin, som besökte katastrofområdet på lördagen, lovade att pengar skulle avsättas för att bygga nya hem till dem som drabbats värst, skriver Reuters.

På förmiddagen passerade antalet döda 150.

Rysslands president Vladimir Putin flög i går till Krasnodar nära Svarta havet.

Putin beordrade att en brottsundersökning sätts i gång för att granska om lokala myndigheter gav medborgare tillräckliga varningar och möjligheter att sätta sig i säkerhet.

Tjänstemän har inte kunnat förklara den höga dödssiffran utan enbart sagt att översvämningarna orsakades av skyfall och att vattenmassorna sköljde över många människor när de låg och sov. Enligt Interfax har myndigheterna i Krasnodar inlett en brottsutredning med anledning av de många döda. Utredningen sker under rubriceringen orsakande av två eller fleras död genom underlåtenhet.

Regnet, som vräkt ner i en månad och utlöste katastrofen, upphör enligt väderutsikter på måndag.

TT-reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes