Tiotusen kom till Rubís 15-årsfest - en dog

Publicerad:

Mexiko. Rubí, en tonåring i en liten stad i Mexiko, fick tusentals gäster på sin 15-årsfest efter att hennes föräldrars videoinbjudan blivit viral.

1,3 miljoner människor tackade ja till evenemanget som hennes pappa bjudit in "alla" till. Men i slutänden dök "bara" 10 000 upp.

– Hej, hur är läget? Vi vill bjuda in er den 26 december till vår dotter Rubí Ibarra Garcías 15-årsfest i La Joya. Alla är välkomna, sade hennes pappa Cresencio i sin videoinbjudan.

Ett traditionellt "quinceañera"-firande är en viktig ceremoni som markerar övergången från barndom till ung kvinna. Och den här gången ville många vara med och fira. När festen började på måndagseftermiddagen lokal tid samlades omkring 10 000 gäster och ett stort medieuppbåd.

"Vi åker"

– Vi fick reda på det här genom sociala medier och tänkte "Vi åker dit. Alla är ju bjudna. Vi åker", säger Tania Rodríguez som åkt bil i fem timmar för att vara med på kalaset.

Med sig på festen hade Tania Rodríguez sin make Gonzálo Torres som också kände sig välkommen.

– Med all rapportering om henne känns det som att Rubí är en familjemedlem, sade Torres innan han gick i väg för att leta efter "mer öl".

En person omkom

Festen, som mer antog festivalskepnad, hölls på ett fält i Villa de Guadalupe och det bjöds på musikuppträdanden, fyrverkerier och sponsrad mat. Tidigare på dagen hölls också en hästkapplöpning som en del av firandet. I samband med den uppges en person ha omkommit.

"Två personer tog sig in på tävlingsbanan och blev påsprungna av hästarna. En av dem dog och den andre fördes till sjukhus med brutet ben", enligt ett uttalande från delstaten.

Firandet fortsatte dock trots dödsfallet. Festföremålet Rubí Ibarra rapporteras ha dansat med sina vänner och allmänt roat sig iförd en röd klänning.

TT-AFP

Publicerad: