Läkarpar mördat i lyxlägenhet

Publicerad:

USA. Två förlovade läkare bands och mördades i en lyxlägenhet i Boston i USA i fredags. Den misstänkte rånmördaren sköts med flera skott av polis.

Den misstänkte mannen fick anklagelserna mot honom upplästa vid sjukhussängen. I ett videoklipp som amerikanska medier publicerat ser mannen inte ut att vara medvetande när misstankarna om mord lästes upp för honom på måndagen.

Mannen greps efter att ha skjutits med tre skott av polis i ett lyxlägenhetskomplex i Boston. Polisens insatsstyrka, Swat, hade kallats till platsen efter ett larm om en beväpnad man.

Distriktsåklagaren Daniel F Conley säger till Boston Globe att poliserna mötte mannen i en mörk hall. De trodde att han riktade ett vapen mot dem, och öppnade eld. En pistolattrapp och en kniv hittades på platsen.

När polisen sökte igenom byggnaderna upptäckte de läkarparet bundna och knivskurna till döds i lägenheten, enligt Washington Post. En av läkarna hade strax innan dess fått iväg ett sms till en vän där han bad om hjälp, skriver tidningen.

En ryggsäck som den misstänkte tros ha fyllt med smycken fanns också på platsen.

Mannen, en 30-åring, är tidigare dömd för rån och arbetade enligt Boston Globe som säkerhetsvakt i byggnadskomplexet. Han frigavs för bara en månad sedan. Om han döms riskerar han livstids fängelse utan chans till frigivning.

TT

Publicerad: