Starka skalv i västra Mexiko och USA

Publicerad 2012-04-12

Mexico City. En rad starka jordbävningar har skakat Nordamerikas Stilla havskust. Ett skalv med magnituden 6,5 drabbade Mexiko. Några timmar senare skakades Stilla havet utanför delstaten Baja California av ett skalv med magnituden 6,9.

Människor rusade ut på gatorna i huvudstaden Mexico City där byggnader skakade i går. Några tecken på allvarliga skador fanns inte, skrev stadens borgmästare Marcelo Ebrard på Twitter.

Delstaterna Kalifornien och Oregon i USA drabbades samtidigt av jordbävningar, med styrkan 5,3 respektive 6,2, uppgav USA:s geologiska myndighet USGS.

Borgmästare Marcelo Ebrard twittrade att nyckelfunktioner som tunnelbanan och stadens internationella flygplats fungerade normalt. Ingen tsunamivarning utfärdades, trots att epicentrum var nära Stilla havet och kraftigt nog för att utlösa en flodvåg.

Några personskador rapporterades inte heller genast. Skalvet berörde främst delstaterna Michoacan och Guerrero.

Det var tredje gången på mindre än en månad som Michoacan och Guerrero i Mexiko utsattes för ett stort skalv. Ett av dem, den 20 mars, hade styrkan 7,4. Två människor omkom då och det skalvet skadade hundratals byggnader.

Hundratals efterskalv har pågått sedan mars.

TT-AFP-Reuters