Fräck juvelstöld i London

Publicerad:
Uppdaterad:

Brott. Londons juvelerardistrikt Hatton Garden skakas av en spektakulär miljonstöld. Ett gäng tjuvar ska ha länsat hundratals förvaringsboxar innehållande smycken och klockor, skriver London Evening Standard.

Det var under påskhelgen som tjuvarna tog sig in i en källare hos företaget Hatton Garden Safe Deposit genom ett hisschakt. De forcerade sedan väggen in till valvet med hjälp av specialverktyg.

En säkerhetsvakt ska ha befunnit sig på plats, men enligt Norman Bean, som har en förvaringsbox hos företaget, var han inte till särskilt stor hjälp.

– Vakten sade att larmet gick och jag frågade honom varför han inte undersökt saken närmare. "Jag får inte tillräckligt betalt", sade han då till mig, säger han till tidningen.

Polis kallades till platsen när företaget öppnade på tisdagsmorgonen. Det är inte fastställt exakt när inbrottet skedde, och därmed fullt möjligt att tjuvarna kunnat arbeta ostört under hela helgen.

– Det rör sig troligtvis om ett byte värt flera hundratusen pund, säger säkerhetsexperten Lewis Malka, som arbetar i Hatton Garden.

Enligt Hatton Garden Safe Deposits hemsida är företaget "ett av Londons ledande värdeförvaringsföretag".

TT

Publicerad: