Utrikes

Svensk rånare häktad i Köpenhamn

UTRIKES

Köpenhamn. En 27-årig svensk häktades i dag i Köpenhamn misstänkt för gårdagens våldsamma rån mot en värdetransport från Jyske Bank i Valby i huvudstadens utkant.

Mannen, hemmahörande i Stockholm, är inte tidigare känd av danska polisen och nekar till brott.

Enligt misstankarna rånade 27-åringen värdetransporten tillsammans med flera kumpaner. De var beväpnade med en pistol och en kpist och knuffade omkull värdetransportens chaufför när han stannat utanför Jyske Bank. Sedan tilltvingade de sig nycklarna till värdetransportbilen.

Därefter försvann de med bilen, som innehöll 2,2 miljoner danska kronor i dansk och utländsk valuta.

En del av pengarna, okänt hur mycket, påträffades efter rånet på en vind medan ytterligare pengar hittades vid Vestre Kirkegård, där rånarna skiftade flyktbil.

Åklagaren hade begärt att 27-åringen skulle sitta isolerad i häktet under de första två veckorna, men av okänd anledning gick domaren inte med på det, skriver nyhetsbyrån Ritzau. Åklagaren överklagar beslutet till landsretten.

Den 27-årige mannen kunde gripas sedan polisen pejlat sig fram till en adress på Enghavevej. Rånaren hade tagit en av säkerhetsväskorna från rånet med sig, och de är utrustade med en liten radiosändare.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes