Utrikes

Offensiv mot Boko Haram

UTRIKES

Nigeria. Minst 86 medlemmar i den islamistiska sekten Boko Haram har dödats i strider med kamerunska soldater, uppger militären. Fem soldater från regeringssidan dödades också i sammandrabbningarna som inträffade i norra Kamerun, intill gränsen mot Nigeria. Under offensiven greps också ett 1000-tal misstänkta sektmedlemmar.

I Niger greps under måndagen över 160 personer, misstänkta för att ha band till den islamistiska sekten.

– Vi skulle vilja tacka de boende i Diffaregionen å det varmaste för att de hjälpt oss att gripa över 160 misstänkta, säger talespersonen för den nationella polisen i Niger, Adily Toro, till lokala medier.

Samtidigt har militären i Nigeria återtagit två städer i den nordöstra delen av landet från islamistgruppen, enligt militära källor.

När Boko Haram anföll den ena staden, Monguno vid Tchadsjön, i januari flydde 5 000 invånare. Med hjälp av flygunderstöd kunde regeringstrupperna återerövra både Monguno och Marte, som ligger i delstaten Borno i nordöstra Nigeria.

Boko Haram försöker etablera en islamistisk stat i området runt Tchadsjön som gränsar till Nigeria, Tchad, Kamerun och Niger.

TT-AFP-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes