Utrikes

Flygvapenchefen nöjd med räder mot IS

UTRIKES

Jordanien. På söndagen meddelade Jordaniens flygvapenchef att hans styrkor genomfört 56 flygräder mot fästen som hålls av Islamiska staten (IS) i nordöstra Syrien under tre dagar. Jordanien trappade upp insatsen i torsdags som en vedergällning efter mordet på den jordanske piloten Muâ™adh al-Kasasibah som tillfångatagits av IS-styrkor.

– Vi har uppnått vad vi ville. Vi har förstört logistikcenter, vapenförråd och gömställen för deras krigare, sade flygvapenchefen Mansour Al-Jbour vid en presskonferens och tillade att man undvikit civila mål.

Enligt Mansour Al-Jbour har Jordanien genomfört nästan 20 procent av de USA-ledda flygräderna mot IS i Syrien och lyckats kapa deras militära kapacitet med 20 procent.

"Vi är beslutna att radera dem från jordens yta", sade Jordaniens kung Abdullah efter mordet på Muâ™adh al-Kasasibah och utlovade upptrappade militära insatser mot Islamska staten. Många jordanier fruktar att landet blir indraget i en konflikt som kan utlösa en motreaktion blad hårdföra militärer i landet.

TT-Reuters

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

Utrikes