Oppositionella har släppts i Venezuela

UTRIKES

Venezuela. Sex venezuelanska dissidenter, bland dem den tidigare presidentkandidaten Manuel Rosales, har släppts av myndigheterna i Venezuela i dag.

Den 64-årige Rosales har hållits i husarrest, medan de övriga fem har varit fängslade sedan 2014 då de greps i samband med att de deltog i protester mot den sittande presidenten Nicolás Maduro.

"Jag har släppts, tillsammans med andra politiska fångar, vi fortsätter kampen för att samtliga politiska fångar ska befrias och för att de som befinner sig i exil ska kunna återvända", skrev Rosales på Twitter efter frigivandet.

Manuel Rosales, som i valet 2006 utmanade den nu avlidne socialistpresidenten Hugo Chavez, lämnade landet 2009 och levde i exil i Peru i sex år. När Rosales återvände till Venezuela 2015 greps han och anklagades av regeringen för att ha berikat sig illegalt under Cavez regeringstid.

Regimen i Venezuela förnekar att det finns politiska fångar i landet. President Maduro hävdar att de fångar som påstås vara politiska i själva verket är våldsamma orosmakare som vill störta regeringen.

TT-AFP-Reuters