Två svenskar omkom i bussolycka i Mexiko

UTRIKES

Mexiko. Två svenskar finns bland de tolv som omkom när en turistbuss med kryssningsresenärer åkte av vägen i sydöstra Mexiko. Ytterligare två svenskar skadades i olyckan.

De flesta av de förolyckade var amerikaner enligt nyhetsbyrån AFP. Svenska utrikesdepartementet bekräftar för TT de två svenska dödsfallen, men Rasmus Eljanskog på presstjänsten har inga detaljer om deras ålder eller kön.

Tio personer omkom direkt på olycksplatsen på Yucatánhalvön. Ytterligare två avled på sjukhus. Tretton personer vårdas fortfarande för skador medan andra har fått lämna sjukhuset, rapporterar spanska nyhetsbyrån Efe.

En av de döda var minderårig, enligt ett uttalande från lokala myndigheter.

Turistgruppen var på väg för att besöka mayaruiner vid den arkeologiska platsen Chacchobén när bussen körde av en motorväg tidigt på tisdagsmorgonen. Ombord fanns enligt researrangören brasilianska, svenska, italienska och amerikanska turister.

Av de 31 passagerarna på bussen var majoriteten resenärer från rederiet Royal Caribbean, uppger företagets talesperson Cynthia Martinez.

Olycksorsaken är oklar. Vittnen säger till tidningen Capital att chauffören förlorat kontrollen över bussen när ett av framdäcken fått punktering.

Quintana Roo, där olyckan inträffade, är en av tre delstater på Yucatánhalvön där det finns många populära turistorter. I fjol omkom elva turister i en busskrasch i Quintana Roo, skriver AP.

TT